Стрелба в известна пловдивска дюнерджийница

Клиент е стрелял с пистолет от сив "Мерцедес"

Скандал между клиенти и служители на известна пловдивска дюнерджийница прерасна в престрелка. Инцидентът е станал в нощта срещу сряда пред денонощния обект за бързо хранене "Алекс“, който се намира на бул. "Пещерско шосе“ до кръстовището с улица "Царевец“, пише "Марица“.

До криминалната развръзка се е стигнало заради караница между прегладнели клиенти и майстори на арабската кухня. След размяна на реплики напрежението стигнало критична точка. Стигнало се до заплахи и размахване на бухалки. След като страстите уж утихнали, един от клиентите се е качил в паркирания пред заведението автомобил и стрелял с пистолет.    

Вчера служителите, които бяха на работа в обекта, не пожелаха да коментират драматичната случка с колегите им от нощната смяна. Отговорникът на дюнерджийницата, който беше на смяна, отрече да е имало ескалация на напрежението. 

От пресцентъра на МВР потвърждават за инцидента. Установено е, че извършителят е гърмял във въздуха от колата си. В момента тече проверка по случая. Няма данни за пострадали лица.

Същият търговски обект изгоря на 14 април. Тогава като причина за огнената стихия беше посочена неизправност в една от скарите. За минути търговският обект беше обхванат от пламъци. Служителите реагираха адекватно, като изкараха газовите бутилки на тротоара. На мястото бяха изпратени три екипа на пожарната, които овладяха огъня.