Стоичков очаква стадион "Българска армия" да се превърне в истински бисер

Като един от акционерите в ЦСКА той е убеден, че планът ще бъде съобразен с всички изисквания на държавата и обществото

Христо Стоичков

Христо Стоичков

Футболната легенда Христо Стоичков, който е един от  акционерите в "ЦСКА - София", очаква стадион "Българска армия" да се превърне в "истински бисер".

Клубът спечели конкурса за базите и преди дни подписа договора за дългосрочно ползване. До момента червените не са представили плановете си за модернизация на съоръжението.

"Веднага започва да се работи по този въпрос. Цялото ръководство го желае. Аз съм един от тримата с Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, които сме се ангажирали, и няма сила на света, която да ни накара да се откажем. Гарантирам, че всичко ще бъде според правилата. Винаги съм живял според тях и така трябва да бъде в ЦСКА", каза Стоичков в интервю за "Труд".

"Тепърва България ще види документацията за новия стадион. Ще се съобразим с всички изисквания на държавата и общината. Няма да е далеч времето, когато стадион "Българска армия" ще бъде истински бисер. Нашите фенове го заслужават най-много", добави Стоичков, който дълго отказваше да коментира темата ЦСКА.

По думите му проблемът с базите е тежал върху клуба през всичките години на демокрацията. Той поздрави министъра на спорта Красен Кралев за това, че е направил всичко необходимо "ЦСКА да получи своя дом". "За мен "Българска армия" и Панчарево имат изключителна важност", каза бившият футболист на ЦСКА.

Стоичков е уверен, че ЦСКА ще стане шампион.