Стинг пристигна у нас преди концерта си утре

Запомнил съм страната ви с хубавите жени. Чувал съм и за вашия фолклор, заяви пред репортерите британската музикална икона

Стинг. Снимка: БНТ

Стинг. Снимка: БНТ

Британската музикална икона  Стинг пристигна у нас. Утре вечер е концертът му в зала „Арена Армеец“. Музикантът идва в България за четвърти път. Той ще представи песни от новия си албум, както и някои от най-полулярните си хитове. На летището го очакваха негови фенове, при които той се спря, за да им даде автографи.

Много съм щастлив, че съм тук. Запомнил съм страната ви с хубавите жени. Чувал съм и за вашия фолклор.

София е една от спирките в суперуспешното турне на Стинг, с което легендарният музикант промотира последния си 12-ти солов албум. Той излезе през ноемри миналата година и носи странното име "57th & 9th". Това е адресът на звукозаписното студио на музиканта и кръстовището, което Стинг пресича всеки ден.

В албума си Стинг посвещава редица песни на бежанците, проблемите с климата, а също и на музиканта Принс. Мрачната балада, наречена "50000", Стинг пише, вдъхновен от смъртта на Принс. "Това е песен за това, как всички ние сме шокирани, когато една от нашите културни икони си отиде: Принс, Дейвид Бауи, Глен Фрей, Леми. Те са нашите богове, в известен смисъл", казва Стинг. Освен песни от последния си албум, легендарният музикант ще изпълни и редица от няй-популярните си парчета.

Грандиозното турне стартира в началото на тази година, като билетите бяха разграбени мигновено. Отзивите за шоуто са повече от положителни. 
„Сърцевината на това, което Стинг прави, е висш талант за писане на текстове, леещи се мелодии, дръзки ритми и изпълнени със смисъл текстове, предадени от музикален майстор, чието истинско постижение са изпълнения на възможно най-високо ниво. Това шоу заслужава почетен медал!“, пише The Telegraph. „Стинг не е просто изпълнител, който прави шоу. Той е артист, който излиза, за да твори изкуство на сцената.“, пише Alto Voltaje, Пуерто Рико.

Специален гост на турнето на Стинг е неговият син Джо Съмнър. През последните пет години Джо гради успешна солова кариера, заедно с изявите си като лидер на рок бандата Fiction Plane. Джо Съмнър ще се качи на сцената около 20:00 ч., а Стинг около 21:00 ч.

Входовете на Арена Армеец в деня на концерта ще бъдат отворени в 18:30 ч.