Сергей Станишев забрави българския език: ЕС е заплашен от разруха и разпад и виждаме, че България е съсипан*

На 26-и май трябва да гласуваме против статуквото и безобразията на тези, които със зъби и нокти ще се борят за власт.

Светослав Пинтев

България е съсипан*

Така очевидно лидерът на ПЕС и кандидат на БСП за евродепутат Сергей Станишев смята, че се казва  "България е съсипана".

"Днес с колегата Валери Жаблянов сме в Каварна. Присъствахме на Общобългарския събор и на среща с обществеността. Домакини са кметът на общината Нина Ставрева и народните представители Красимир Янков и Даниел Петков", пише Станишев във "Фейсбук".

Коя? 

Скандалната кметица Нина Ставрева, която унищожи града като рок-столица и предложи руски частушки в замяна ли? Тя е, друга такава няма.

Права беше другарката Корнелия Нинова, направо не ми се вярва, че го казвам, дето тя не трябва да носи отговорност, защото Станишев ще срине кампанията. Или нещо такова...

Ето и безценния бисер на вожда на ПЕС, писан ден по-рано, без никаква редакторска намеса:

"На 26-и май хората трябва да излязат и да гласуват с №18, защото се намираме в преломен момент за нашата родина и за Европа. Днес ЕС е заплашен от разруха и разпад и виждаме, че България е съсипан.

На 26-и май трябва да гласуваме против статуквото и безобразията на тези, които със зъби и нокти ще се борят за власт. В ръцете на всеки един от нас е, дали ще оставим всичко непроменено или ще продължим напред."

Това със зъбите и ноктите сякаш е камък в градинката на Корнелия и БСП, която пария, разбира се, няма нищо общо със статуквото. Тя е борец с него.

Всичко е непроменено наистина, вече 30 години. Особенно вечната арогантност на Партията.

Прикачени файлове