Станимир Стоилов е най-добрият треньор на България

Мъри не бе част от церемонията "Футболист на годината за 2017 година", тъй като потегли към Казахастан,

Станимир Стоилов е най-добрият треньор на България за 2017 година. Стоилов записа 272 гласа. Неговият тим "Астана" спечели четвърта поредна, както и бе част от европейски турнир за трети последователен сезон, като се класира за елиминациите на Лига Европа. 50-годишният специалист дръпна скромния казахски отбор до успехи над шампионите на Полша, Шотландия и Чехия - Легия Варшава, Селтик и Славия Прага.

Мъри задмина Николай Киров, който спечели 118 гласа. През 2017 година "жълто-черните" грабнаха Купата на България, а три месеца по-късно спечелиха Суперкупата. И в двата финала "канарчетата" бяха по-добри от Лудогорец. Те стигнаха до третия квалификационен кръг на Лига Европа.

На трето място бе треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев, който събра 71 гласа. Под негово ръководство "червените" останаха втори в класирането на Първа лига, както и доминираха в двете дербита с Лудогорец в края на годината.

Мъри не бе част от церемонията "Футболист на годината за 2017 година", тъй като потегли към Казахастан, за да приключи преговорите за контракта си в Казахстан.