Ст. комисар Гетов за огромния пожар в столицата: Пострадал е огнеборец, обгазен е и охранител

Мобилна лаборатория изследва въздуха в "Красна поляна" след пожара

старши комисар Веселин Гетов

И огнеборец е пострадал при големия пожар в склад в столичния ж.к. „Красна поляна“, стана ясно от брифинг на директора на столичната пожарна старши комисар Веселин Гетов. Вчера беше съобщено за един пострадал – обгазен служител от охраната на съседната фирма, който е прегледан в „Пирогов“ и е изписан.

Огнеборецът също е пострадал леко – засегнато е окото му, и е прегледан в „Пирогов“, след което обаче се е върнал на мястото на инцидента, за да продължи гасенето, добави ст. комисар Гетов.

Сложността на този пожара в склад на "Аванти" в столичния квартал "Красна поляна" идва от факта, че в непосредствена близост има болница и ако имаше неблагоприятна обстановка, щеше да се наложи да евакуираме лежащо болни, за което е необходим сериозен ресурс на пожарната, каза още старши комисар Гетов.

Общо екипите бяха 16, първоначално са съсредоточени 6 екипа, след това е потърсена още помощ. Доколкото имаме информация, стопаните, които извършват тази търговска дейност, са под наем, все още не сме се свързали със собствениците, каза Гетов и добави: Няма опасност за съседните сгради. На място е позиционирана мобилна лаборатория, която изследва качеството на въздуха. Нека живеещите около мястото на пожара да бъдат спокойни.

Причините за инцидента тепърва ще се изясняват.