Успехът на Русия взриви фейсбук: Антифутболът победи. Грозотата ликува!

Запалянковците разделени – от „диктатурата в Москва организира зрелище за крепостниците си” до „този път Путин не е виновен”

Руският тим ликува

Руският тим ликува

Отпадането на испанския отбор от Световното първенство по футбол и неочакваната победа на руския тим взриви социалните мрежи. Усещането за нагласен мач, в полза на Русия отприщи гнева на запалянковците в социалната мрежа. Сега надеждите са, че хърватите ще покажат балкански нрав и ще отстранят руския отбор. Изобилстват обаче и иронични прогнози, че Сборная ще е новият световен шампион. Ето и някои от по-интересните коментари:

Янко Гочев, историк:
Фарсът с купения от Русия мундиал продължава. Бутането на руското другар, което 120 минути нищо не игра, а получи подарена дузпа за сметка на Испания, лишена от истинска дузла е явно и видимо за всеки дори неутрален зрител. Позор за цялата ФИФА и за този смешен холандски съдия.

Стефан Гамизов, анализатор:
Тази вечер получихме нагледно доказателство, защо ФИФА е пословичен пример за корупция и можем само да гадаем, колко пари е раздала за рушвети диктатурата на Путин, за да се “класира” на четвъртфинал този смешен и жалък руски отбор. Диктатурата в Москва организира зрелище за крепостниците си, за да си мислят, че и те са велика нация с нещо повече от това да могат да унищожат света няколко стотин пъти и да тероризират всичките си съседи и всеки, който е малко слаб или сглупил да позволи руското путинско зло да му влезе в къщата. Както каза снощи един руски историк за Русия по National Geographic във филма за диктатурата на Путин: Историята на Русия е основно низ от загуби и провали в крайна сметка... Така ще стане и сега, но защо трябва и другите да страдат, както и малкото останали нормални руснаци? 
 
Александър Йорданов, бивш председател на Народното събрание, дипломат:
Антифутболът победи. Грозотата ликува! Русия продължава, Испания отпадна. Лош ден за световния футбол. И за мен!

Константин Мишев, Ню Йорк, журналист в „Свободна Европа”:
Знаете, че трудно приемам конспиративни теории. Ако все пак искате да има конспирация...впуснете се в анализи на испанската федерация, която 24 часа преди началото на световното уволни треньора. Или, че Йеро е бил купен. Или нещо подобно. Дайте сериозно да говорим. Вярно е, че Русия беше паркирала автобуса, но също е вярно, че 105 минути(изключвам второто продължение донякъде) Испания не направи нито един пробив по крилата. Към един добър централен нападател като Диего Коста не беше пуснат нито един пас...а той сто пъти се помъчи да намери коридор. Че идиотската статистика ---Испания 90 % точни пасове всъщност покрива главно пасове настрани и назад. Има такива мачове, когато автобусът побеждава накрая, но Испания не направи нищо, за да се справи с този пуст руски автобус. Нищо! Едно и също до безкрайност. Пак ще повторя - нито един извеждащ пас. Какъв е този мач...десет руснаци групирани пред наказателното поле и десет испанци си подават топката в центъра? Този път Путин не е виновен.

Евгений Михайлов, кинорежисьор:
Имаше едновременно тройна дузпа за Испания!!!. Съдиите не я дадоха. Егати купения мач!