Третият Рим отива на битка с католическа Хърватска - православни срещу еретици

Константин Мишев, Ню Йорк

Сърцата на всички православни българи днес са за православна Русия. Последната надежда на световното първенство по футбол. Третият Рим отива на битка с католическа Хърватска. Православни срещу еретици*, В другия четвъртфинал се изправят два други еретически отбори - протестантската Англия срещу протестантката Швеция. Вече знаем полуфиналистите от другия поток. Отново два еретически отбора - католическите Франция и Белгия. Е, в Белгия има и някои еретеци протестанти, но са малко.

Досега отпаднаха будистките отбори, а също и ислямските, както сунитските, така и шиитските. За радост на световното първенство не се класираха юдейски отбори като Израел или юдомасонски като Съединените щати. Нито пък атеистите от Северна Корея.

Битката ще бъде тежка. Една православна Русия срещу подпомогнатите от африкански езичници Франция и Белгия.

Това е далеч от шегата, но прочетете речите на Путин или книгите на Дугин - ами на практика за същото става дума, но с други думи. Та думата ми е, че сме в първата половина на 21 век, а не в последната половина на 13 век.

*Според официална позиция на Светия синод, от април 2016 г. „Освен Светата Православна църква не съществуват други църкви, а единствено ереси и разколи, и да се наричат последните „църкви” е богословски, догматически и канонично напълно погрешно”. Така релно БПЦ обяви за еретици и разколници католици, протестанти, Арменската църква и т.н.