Тъжният Саутгейт: Англия ще бъде по-силна в следващите години

Селекционерът на Англия - Гарет Саутгейт, бе тъжен на пресконференцията след полуфиналния мач с Хърватия, загубен от неговия тим с 1:2 след продължения. Той все пак даде положителна оценка на възпитаниците си, заявявайки, че те са дали всичко от себе си. Саутгейт се надява израстването да продължи и "трите лъва" да бъдат дори по-силни в следващите години.

"Играхме много добре през първото полувреме. Държахме топката и като цяло контролирахме мача. Тогава беше важно да вкараме втори гол. Дали заради липсата на опит или защото водехме в резултата, но след почивката позволихме на съперника да вземе инициативата. Не използвахме шансовете си. Бяхме под напрежение и то ни се отрази", започна Саутгейт.

"Хърватите имат много опитни футболисти, което си пролича. В продълженията мачът отново ссстана равностоен. На това ниво детайлите са от решаващо значение. Хърватия вкара втори гол, а ние не можахме да отговорим. Желая им успех на финала. Те проявиха воля и са достойни да играят в последния мач"

"Трябват ми няколко дни, за да анализирам двубоя. Сега раззочарованието е огромно. Най-важното е да използваш възможностите си. Всички футболисти са тъжни, но аз се гордея с тях. Постигнахме много. Дадохме положителни емоции на феновете. Убеден съм, че страната ни се гордее с този отбор. След като мине известно време, ще си направим положителни изводи от световното първенство. Не мога да искам повече от играчите, които вече преодоляха толков много препятствия"

"Никой не мечтае да играе в мач за третото място. Имаме няколко дни, за да се подготвим и трябва да защитим честта си. Винаги се стремим да побеждаваме. За 24 часа ще е трудно да се върнем в това психологическо състояние, в което бяхме преди полуфинала, но това е още едно изпитание", обобщи селекционерът на Англия.