Путин утеши "Сборная" след провала на четвъртфиналите, хърватската президентка купонясва с отбора (Снимки)

Колинда Грабар-Китарович пя с футболистите песни на победата

Владимир Путин

Владимир Путин

Президентът на Русия Владимир Путин определи футболистите от "Сборная" за  „герои“. Те отстъпили достойно на Хърватия с красива игра, съобщи неговият прессекретар Дмитрий Песков на брифинг след срещата на стадион „Фищ“ в Сочи „За нас момчетата са герои, с които се гордеем“, категоричен е Песков.

Селекционерът на Сборная Станислав Черчесов разкри също, че държавният глава му се е обадил по телефона, поздравил е футболистите и благодарил за прекрасното представяне. „Путин ми се обади, говорихме няколко минути“, отбеляза треньорът пред медиите.

Националният отбор на Хърватия стана последният полуфиналист в 21-то Световно първенство по футбол. Пред близо 44 000 зрители "Фищ" в Сочи бронзовите медалисти от Франция 98‘ се наложиха с 6:5 след изпълнения на дузпи над домакините от Русия в изключително интригуващ двубой. 

На друга вълна беше президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович. След като изстрада победата на своите сънародници на трибуните на стадиона, тя отиде да ги поздрави и пя песни на победата с "шахматистите". Срещата тя изгледа заедно с руския премиер Дмитрий Медведев.

president_harvatia.jpg

president_harvatia1.jpg