На връх 3-ти март Тервел Пулев с осма победа на ринга в Чикаго

Успехът му срещу Скот Фютрел дойде светкавично и още преди края на първия гонг

снимка: Канал3

снимка: Канал3

Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 Тервел Пулев върви без грешка в професионалния бокс. Навръх 3 март, в деня, в който България чества 140 години от Освобождението, той постигна осмата си поредна победа в полутежка категория.

Успехът му в Чикаго дойде светкавично и още преди края на първия гонг. Съперникът - Скот Фютрел, не успя да издържи поредица от силни удари, които по-малкият от двамата братя Пулеви нанесе в тялото му и рухна на пода.

Десетки наши сънародници, които живеят и работят в САЩ подкрепяха бурно Пулев с възгласи "Българи, юнаци" и развявайки българското знаме в залата. Неотлъчно до Тервел край ринга бяха треньорът му Борислав Бояджиев и Кубрат Пулев, чиято следваща изява също ще бъде на американска земя - на 26 май, или на 2 юни отново в Чикаго.

"Благодаря за подкрепата. Независимо къде се намирате по света, носете България със себе си и бъдете единни. Искрено вярвам, че единството - това е нашата сила като нация", бяха първите думи на Тервел Пулев след срещата.

Един от първите, които се качиха на ринга, за да поздравят победителя бе легендата на родния футбол Христо Стоичков, пристигнал специално за събитието от Маями.

"На световното през 1994 година нашето американско лято тръгна след победа над Гърция. Сега пожелавам на Тервел и на Кубрат този успех да бъде началото и на техния американски път", заяви носителят на "Златната топка", на "Златната обувка" и на КЕШ с Барселона.

"Благодаря на всеки, отделил време да ни подкрепи, макар и в това не чак толкова голямо събитие. Българският дух трябва да бъде пазен, а това зависи от нас. Нека сме горди като българи, нека носим вярата в себе си и да помним, че заедно можем повече", каза пред публиката и Кубрат Пулев.