Гришо преди мача срещу Надал: Специално е да си в ерата на Голямата четворка

Изпълних 95% от целите си, няма как да не съм доволен от себе си, казва още най-добрата българска ракета

Григор Димитров

Григор Димитров

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров разкри, че е доволен от представянето си през годината и е постигнал основните си цели.

"Общото ми представяне през 2017 беше много добро. Съумях да съм много по-постоянен. Да спечеля в Синсинати ми помогна. Бях дисциплиниран през целия сезон и постигнах целта си - да бъда в Лондон", коментира Гришо преди началото на финалния турнир на осемте най-добри в британската столица.

Не мога да прикрия усмивката си в края на годината. Без съмнение съм доволен да бъда тук. Винаги ми е било цел да бъда тук и да се състезавам. Това е голяма награда за мен.

След края на състезанието ще седнем с екипа ми и ще направим равносметка. 95% от целите си успях да реализирам. Не смятам, че трябва да променям нещо. С щаба ми обаче ще го обсъдим, така че ще видим", призна Гришо.

Първата ни ракета сподели и мнението си за представянето на Роджър Федерер и Рафаел Надал.

"Изумително е това, което постигнаха тази година. Спечелиха и четирите турнира от Големия шлем. Те се доказаха отново. Роджър не участва в много турнири, а има само четири загуби. Рафа играе всяка седмица и също почти не допуска поражения."

Григор призна, че трудно да бъдеш в една ера с Голямата четворка - Федерер, Надал, Новак Джокович и Анди Мъри, но е и нещо особено специално за него.

"Много! Дори и да влагаш много усилия, това не е достатъчно. Все трябва да направиш нещо ново. По-добре обаче да го сториш късно, отколкото никога. Определено е специално да си в тази ера.