Гришо под №3 в престижна класация на АТР

Пред българската ракета са Рафаел Надал и Роджър Федерер

Григор Димитров

Григор Димитров

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров е сред отличниците в една от годишните класации на АТР. Това може да се нарече неочакван Коледен подарък за първата българска ракета.

Гришо стана трети сред тенисистите с най-дълги победни серии. Българинът записа десет последователни победи от 2 януари до 27 януари в Австралия.

Преди световния № 3 са Рафаел Надал и Роджър Федерер. Рафа е с най-дългата поредица от 17 поредни успеха между 19 април и 19 май. Надал има и 16 последователни победи от 29 август до 15 октомври.

Федерер е с 16 поредни успеха в периода 20 юни - 13 август. Роджър има и серии от 13 и 11 победи.

Григор Димитров разкри, че няма търпени да започне новия сезон.

"Това е важно време за мен и нямам търпение новият сезон да започне. Имам високи цели, очакванията към също са големи. Искам да играя все по-добре", каза Димитров за официалния канал на АТР.

Той се подготвя за първия си турнир за новата година - този в Бризбън, който започва на 1 януари. На него Димитров ще гони повторение на представянето си миналата година и титла.

Част от подготовката си пък българинът проведе в Монте Карло.

"Благословени сме да имаме такива условия тук, невероятно е, че когато излезеш на кортовете, вече виждаш трима-четирима топ играчи и това те мотивира още повече да работиш", обясни Григор Димитров.