Дания удържа равенство на Австралия

В последните си срещи в групата ще стане ясно кой от двата отбора ще отиде на 1/8-финалите

Дания и Австралия не успяха да се победят и завършиха 1:1 в среща от трета група на световното първенство в Русия. Така "червеният динамит" събра 4 точки в класирането, а пък "кенгурутата" се поздравиха с първа точка на Мондиал 2018. 

В последните си срещи от груповата фаза, след които ще стане ясно и кои два тима ще продължат на 1/8-финалите, Дания ще се изправи срещу Франция, а Австралия срещу Перу, предаде Би Ти Ви. 

Срещата започна динамично и в 7-ата минута Кристиан Ериксен даде преднина на Дания за 1:0. 

В 23-ата минута пред водения от Херайде тим се откри нова възможност, но ударът с глава на Николай Йоргенсен мина покрай дясната греда на Матю Райън. 

В 36-ата минута се наложи поредна ключова намеса на VAR от началото на шампионата. Юсуф Поулсен игра с ръка в наказателното си поле и след допитване до системата, реферът посочи бялата точка. Зад топката застана капитанът Миле Йединак, който порази вратата на Каспер Шмайхел за 1:1, отбелязвайки второто си попадение на Мондиала. Той се разписа от дузпа и в първия двубой срещу Франция, в който "кенгурутата" отстъпиха с 1:2. 

В началото на второто полувреме датчаните направи няколко добри атаки в търсене на победата. Вместо да вкарат втори гол обаче те можеха да инкасират такъв в собствената си врата в 68-ата минута. Шмайхел не се намеси добре при центриране, но с малко късмет топката бе изчистена в корнер. 

Две минути по-късно Моой стреля мощно, но над вратата на Дания. Австралия продължи да стои по-добре на терена, а удар на Том Рогич попадна в ръцете на стража на "Лестър". 

При ответната атака "червеният динамит" претендираше за дузпа, но съдията подмина ситуацията. 

В последните минути на мача австралийците отново бяха близо до втори гол, но ударите на играчите на Арзани и Леки бяха отразени от Шмайхел.