Боксовият мач на годината - голяма шоу, без излъчен победител

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър

Босовият мач на годината между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър завърши изненадващо без победител.

Дългоочакваната среща, която се проведе в САЩ приключи при равен резултат и остави двамата шампиони непобедени на ринга. След края на мача реферите отсъдиха 115:111 за Уайлдър, 114:112 за Фюри , а решаващият трети глас от английският съдия изненадващо отсъди 113:113. 

Уайлдър на два пъти прати Фюри в нокдаун, но ексцентричният британец успяваше да се изправи, като особено драматично бе повалянето му в 12-ия рунд, когато всички очакваха мачът на приключи с нокаут. 

Началото на срещата бе за Фюри, който бе по- активен, но се защитаваше и много добре край въжетата. В средата на мача обаче Уайлдър взе предимство и пласира няколко силни удара в тялото на Фюри, които разклатиха англичанина. 

Развръзката настъпи в последния рунд, когато американецът пласира страхотна серия в главата на Циганския крал и го прати на земята. Малко преди края на отброяването обаче Фюри се изправи и завърши срещата.

След края на мача двамата показаха топли чувства помежду си, въпреки че през седмицата размениха големи закани за здрав бой. Такъв се получи, но победител не бе определен, а двамата се обединиха, че са най- добрите в тежка категория, а след тях е световният шампион Антъни Джошуа.