"Ювентус" изкушава Роналдо - дава му 5 мил.евро повече на сезон от "Реал"

"Реал" иска да привлече нови футболисти, като за една от целите му е звездата на "Пари Сен Жермен" - Неймар

Кристиано Роналдо

Кристиано Роналдо

С 5 млн. евро повече на сезон "Ювентус" изкушава Кристиано Роналдо. Това твърди испанското издание "Марка", цитирано от Би Ти Ви. "Старата госпожа" иска да привлече в редиците си звездата на "Реал" Мадрид, а условията, който предлага са 30 млн. евро на сезон и договор до 2022 г. 

Агентът на Роналдо - Жорже Мендеш, е в напреднали преговори с ръководството на италианския шампион и президента Андреа Аниели. На трансфера пречи откупуващата клауза, която фигурира в договора на португалеца с "Реал" Мадрид. Тя е в размер на 1 млрд. евро и е непосилна за почти всички европейски грандове. 

От "Юве" обаче се надяват на договорка с "Реал" Мадрид за намаляването ѝ. "Марка" дори заявява, че Роналдо разполага и с документ, който може да осигури това редуциране. Той бил подписан през януари 2017 г.

Капитанът на Португалския национален отбор загатна, че е готов да напусне Мадрид минути след като вдигна трофея от Шампионската лига за четвърти път. При преговорите двете страни не стигнаха до крайно споразумение, а ръководството на "белите" предложи увеличение на заплатата на футболиста "само" до 25 млн. евро.

"Реал" иска да привлече нови футболисти, като за една от трансферните цели се счита звездата на "Пари Сен Жермен" - Неймар.