От 4 до 6 месеца може би ще са необходими на Кубрат Пулев за пълно възстановяване от контузията

Становището на българските лекари поставя под сериозно съмнение и евентуалната втора възможност пред Кубрат Пулев да излезе в мач за световната титла

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев

От четири до шест месеца може би ще са необходими на Кубрат Пулев за пълното му възстановяване от контузията, която не му позволи да излезе в мача за световната титла по бокс в тежка категория срещу Антъни Джошуа.

Това стана ясно след направен преглед в София. Изследванията са показали 30 процента разкъсване на горния гръден мускул, хематом и подутина с диаметър от 7-8 сантиметра в дясната гръдна половина, съобщава „Нова телевизия".

„Ако той беше играл с тази травма, нямаше да може да използва изобщо дясната си ръка", заяви пред „Нова телевизия" д-р Иван Пидакев, ординатор в клиника по хирургия към МИ на МВР.

„По принцип всяко по-голямо усилие и в момента е свързано със силна болка. Той не може да натисне, не може да вдигне, това причинява много силна болка за него", добави доц. Илия Лозев от клиниката по хирургия към МИ на МВР.

„Според нас се изисква много по-дълъг период на възстановяване, може би след около четири, пет до шест месеца ще може да се върна на ринга", каза още Пидакев.

Становището на българските лекари поставя под сериозно съмнение и евентуалната втора възможност пред Кубрат Пулев да излезе в мач за световната титла. Както стана ясно наскоро, вече са водени разговори той да се боксира срещу Фрес Окендо за титлата на Световната боксова асоциация (WBA) в началото на 2018-а.