Нешка Робева поема ансамбъла на Германия

Тя заменя българката Екатерина Дуламова, която водеше ансамбъла от 2015 година

Снимка: БТВ

Снимка: БТВ

Изненадващо Нешка Робева е новият треньор на ансамбъла по художествена гимнастика на Германия, пише beautyinsport.com, позовавайки се на информация в официалния сайт на федерацията по гимнастика на Германия, предаде "24часа".

"Германската федерация по гимнастика предприема треньорска смяна в художествената гимнастика. Новият треньор на ансамбъла - Нешка Робева заменя българката Екатерина Дуламова, която водеше ансамбъла от 2015 година", пише на сайта на германската федерация по гимнастика.

"Радваме се, че можем да разчитаме на много опитната и успешна в международен план треньорка Нешка Робева. Смятам, че с нея ще успеем да постигнем нужния стимул, който е необходим, да направим решителната крачка на международната сцена", обясни спортният директор на Волфганг Уилям.

"Интересна задача е да работя с отбора следващите няколко месеца, вече направихме композициите, остава само да ги изчистим", добавя Нешка Робева. Очаква се да видим работата й на Световната купа в София в края на март, за която ансамбълът е заявен и ще бъде един от конкурентите на нашите момичета от ансамбъла на България.