Марсел Хиршер: Състезанията в Банско бяха перфектно организирани

Цялата обстановка, финалът и трибуната, гостоприемството и подготовката на пистите - всичко това беше безупречно

Марсел Хиршер, сн: Калина Захова

Марсел Хиршер, сн: Калина Захова

Австрийският скиор Марсел Хиршер, който спечели за осма поредна година Световната купа по ски алпийски дисциплини написа в личиня си сайт прекрасен отзив за състезанията в Банско.

"Следваща спирка Банско и за да сме честни: България и ски, кой би помислил, че това е възможно? Имат ли изобщо планини? Карпатите? Чували ли сте къде са разположени и има ли ски курорти? Въпроси, които като австрийски скиор си задаваш при полета към София, но изненадата е страхотна", написа Хиршер в блога си дни след провеждането на стартовете в курорта.

"Банско е фантастичен ски курорт и се издига на над 2500 метра. Модерни лифтове и перфектно поддържани писти. Това ни показва още веднъж, че карането на ски е много по-широко разпространено, отколкото си мислим. Също така състезанията бяха перфектно организирани. Стартовете от Световната купа в Банско също бяха перфектно организирани. Цялата обстановка, финалът и трибуната, гостоприемството и подготовката на пистите - всичко това беше безупречно и дори по-добро от някои негативни изключения тук, в Алпите", заяви австриецът.