Любо Пенев: Който иска промяна в българския футбол, да ме подкрепи

Бившият селекционер на националния отбор обяви кандидатурата си за президент на БФС

Любослав Пенев

Любослав Пенев

Любослав Пенев лично обяви кандидатурата си за президент на Българския футболен съюз през ефира на bTV. Бившият селекционер на националния отбор разкри, че би работил за развитието на футбола у нас с част от най-големите родни имена в играта.

"Аз съм тук, за да се кандидатирам и да бъда новият президент на Българския футболен съюз. Абсолютно го заявявам", каза Пенев.

"Отсъствах известно време. Чета, преглеждам пресата и е време да се покажа. Показвам се, защото сега е моментът. Няма конкретен отбор, няма конкретно лоби. Предполагам, че ще ме издигнат няколко отбора, няма да бъде само един. Всеки един клуб има един глас. Който иска промяна - да ме подкрепи. Който иска да се случат всичките тези неща - да ме подкрепи. И съм сигурен, че много клубове, дали са аматьори, дали са професиналисти, ще ме подкрепят", убеден е бившият селекционер на националите.
 
Той сподели още, че иска националният отбор отново да е топ, да се класира за eвропейски и cветовни първенства, задължително да се класира. "Искам България отново да се гордее с националния си отбор. Според мен е време за промяна, кардинална промяна. 12+2 години управление ясно и точно се показват, че този модел не е печеливш. Визирам като цяло шапката на БФС, цялостност на управлението."

"Много неща бих направил. На първо място ще въведа съвсем различна методика за детско-юношеския футбол. Нашите отбори се представят далече от това, което могат като качества. Това, което постига "Лудогорец", не е достатъчно", категоричен е Пенев.

На въпрос кого би поканил в своя екип, Пенев отговори: "Един Бербатов, Стилиян Петров, Краси Балъков. Визирам от малко по-различни поколения. Това са прекрасни футболисти, които са прославили България в чужбина. Въпрос на разговор. Защо не? Бих потърсил и Христо Стоичков. Не е невъзможно.

"Има доста клубове-фантоми, които присъстват в регистъра, но не практикуват дейността футбол. На това ще се обърне сериозно внимание. Надявам се сега, при един сериозен конкурент за президентското място, всички клубове да започнат да гласуват по съвест", завърши Пенев.