Лудогорец не допусна изненада, стана шампион за 8-ми пореден път

ЦСКА остана на второ място

Отборът на Лудогорец е новият - стар шампион на България. "Орлите" не допуснаха изненада в последния кръг от сезон 2018/19, побеждавайки у дома селекцията на Черно море с убедителното 4:1. По този начин момчетата на Стойчо Стоев се превърнаха в недостижими за своя преследвач ЦСКА, който по същото време победи Ботев (Пд) с 1:0. "Армейците" обаче останаха на точка разстояние от златните медали. 

Героят за разградчани тази вечер се казваше Якуб Шверчок, който реализира три от така важните попадения за "зелените". Другото от тях пък беше дело на Димо Бакалов. Жоржиньо вкара почетният гол за Черно море, като той падна още през първата част за временното реми 1:1. За около 10 минути то постави под въпрос и осмата поредна титла за лудогорци, но само толкова.

Така българският първенец завършва кампанията с актив от 79 точки, постигнат след 23 победи, 10 равенства и 3 загуби. Головата им разлика е 67:19. Догодина Лудогорец може да изравни и историческото постижение на ЦСКА от девет последователи титли във футболния ни елит. След около 2 месеца пък "орлите" за пореден път ще стартират своя поход в евротурнирите, където тяхната безспорна мечта е отново да участват в груповата фаза на Шампионската лига.

Въпреки сериозния залог на срещата, футболистите на Лудогорец не се хвърлиха в неспирни атаки още от първата минута. Селекцията на Стойчо Стоев сякаш изучаваше експерименталната формация на Черно море, за да намери нейната възможно най-слаба страна. Поради този факт, в началото станахме свидетели на няколко съвършено различни офанзивни комбинации, които обаче не донесоха нужния успех на "орлите".

Черно море доказа, че изобщо няма да се задоволи с ролята си на обречен тим в тази среща. С настъпването на 9-ата минута "моряците" сътвориха отлична атака през центъра. Дани Кики и Жоржиньо матираха статичната лудогорска отбрана, но в последния момент Пламен Илиев и Яцек Горалски предотвратиха много сериозна неприятност за кандидат-шампионите.