Кирил Десподов е футболист номер 1 на България за 2018 г.

Той се пребори за приза с Георги Петков и Тодор Неделев

Кирил Десподов

Кирил Десподов

Кирил Десподов от ЦСКА спечели приза за Футболист номер 1 на България за 2018 г. 

Той се пребори за статуетката с вратаря на "Славия" Георги Петков, който остана на второ място и полузащитника на "Ботев" Пловдив - Тодор Неделев, който е трети.

Отличниците в 58-ото издание на анкетата за най-добрите футболисти и треньори през 2018 г. бяха обявени на специална церемония във Военния клуб в София. Тази година в допитването участваха 118 журналисти от 48 медии.

По традиция Десподов, който се превърна в основна фигура в ЦСКА, след като през 2017 г. спечели приза за най-прогресиращ футболист у нас, ще има задължението да раздаде най-малко 118 футболни топки на детски школи.

Наградата за треньор на годината грабна селекционерът на националния отбор Петър Хубчев, а неговите подгласници са бившият наставник на шампиона "Лудогорец" Димитър Димитров - Херо и треньорът, под чието ръководство "Славия" спечели Купата на България - Златомир Загорчич.

На церемонията бяха обявени и най-добрите футболисти в българското първенство по постове:

Вратар - Георги Петков ("Славия")

Защитник - Николай Бодуров (ЦСКА)

Полузащитник - Тодор Неделев ("Ботев" Пловдив)

Нападател - Мартин Камбуров ("Берое")

Най-прогресиращ млад играч за 2018 г. е Валентин Антов от ЦСКА. 

Клаудио Кешерю от "Лудогорец" бе отличен за най-добър чужденец, който играе в българското първенство.

Наградата за най-красив гол през годината грабна Иван Петков от "Етър" за попадението си със задна ножица във вратата на "Славия".

За трета година бе връчена наградата "Лъвско сърце - Трифон Иванов" за мъжество, характер и смелост. Тя отиде при младия футболист от клуб "Слънце" Михаел Ангелов, който продължава да тренира, въпреки тежкото заболяване артрогрипоза.

Номер 1 при дамите е Евдокия Попадинова. Футболистката на "Флорида Голф Коуст" получава статуетката за трета последователна година.