Григор Димитров се включи в дарителската кампания "Тенис за Африка"

Хасковлията дари 5 000 долара за детски екипи

Григор Димитров

Григор Димитров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се включи активно в благотворителната кампания "Тенис за Африка", която има за цел закупуването на спортна екипировка за децата от континента. 

Разкритието е на бившия аржентински тенисист от Бриан Дабул, който преди десет години достигна до №82 в ранглистата на ATP. Дабул  работи като доброволец и организира акцията.

"Искам да благодаря на всички, които се включиха в "Тенис за Африка". Днес с щедрата помощ на Григор Димитров събрахме 5000 щатски долара, които ще бъдат използвани за закупуването на спортна екипировка, която ще изпратим заедно с вече събраното за 150 деца в Африка. Не забравяйте, че можете да изпратите тенис оборудване в нашите бази по целия свят", сподели в "Инстаграм" Дабул,  добавяйки списък с местата, на които всеки желаещ може да изпрати спортен артикул.

Аржентинецът публикува и снимка, на която малчуганите благодарят на Гришо за милия жест. "Благодарим ти, Григор Димитров. Много сме признателни и радостни за твоята подкрепа. От децата на Конго", написаха  децата на плакат.