Григор Димиторв стартира с победа в Монте Карло

Гришо победи Матео Беретини със 7-5, 6-4

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров победи Матео Беретини със 7-6, 6-4 в мач от първия кръг на "Мастърс" 1000 в Монте Карло. Срещата беше много оспорвана и продължи 1 час и 54 минути. И двете части бяха решени с пробиви в последния гейм, когато италианецът направи серия от грешки. Първият гейм се оказа най-дългият в мача. Григор сервира колебливо, направи две двойни грешки и след 14 разиграни точки беше пробит. Беретини затвърди брейка с убедителен сервис гейм и създаде впечатлението, че контролира мача.

Българинът се съвзе бързо и с точни отигравания се възползва от прибързаните действия на съперника за да изравни за 2-2. В този период подаването на Григор се стабилизира и той не даваше повече възможности на противника си да си помисли за нов пробив.

В осмия гейм Гришо поведе с 0-40, а после имаше още един скрит сетбол, но тогава Беретини успя да изпълни хубави първи сервиси и се измъкна. В десетата партия Димитров можеше да затвори частта, но италианецът още веднъж успя да се спаси.

Все пак решителният пробив стана факт точно преди тайбрека. Гришо отново дръпна с 0-40. Берерини успя да вземе 4 поредни точки, но след това направи серия от грешки. Хасковлията в този период беше хладнокръвен и затвори дългия сет със 7-5 за 1 час и 6 минути.

Беретини удари отново в първия гейм, когато прекалено успокоеният Димитров не разбра как е подарил пробив. Българинът веднага направи рибрейк, с което взе психологическото предимство в мача.

От тук до края на двубоя единствената загадка беше - кога Димитров ще пробие отново. Беретини постоянно въртеше разни удари с китка, които в повечето случаи бяха сгрешени. Григор на няколко пъти стигна къси направи страхотни минаващи.

В четвртия гейм хсковлията отново поведе с 0-40 и не можа да пробие. Тогава българинът направи грешки и остави италианецът в мача.

Но Григор беше уверен и печелеше лесно подаванията си. Когато се стигна Беретини да сервира за оставане в мача, той отново загуби ума и дума. Григор се възползва от неувереността на съперника си и спечели с 6-4 за 1 час и 56 минути.