Божинов забърка скандал в Сърбия - почете загинал наркодилър

Сръбският режисьор Сърджан Драгойевич изрази доста остро протеста си срещу действията на феновете

Валери Божинов забърка голям скандал в Сърбия, след като обяви, че по негова инициатива футболният отбор на "Партизан" е излязъл на терена срещу "Вождовац" с тениски с лика на загинал привърженик.

На пръв поглед жестът би трогнал футболните фенове. В случая обаче става дума за Александър Станкович, по-известен в западната ни съседка като наркодилъра Сале Мутави."Инициативата да излезем с тениски с лика на Александър Станкович бе моя. Много се изговори за това, но искахме и го направихме. Както Сале ни уважаваше, така и ние трябваше да уважим него. Вече съм се сблъсквал с подобни ситуации в Лече, Парма и Фиорентина", коментира Божинов пред сръбския сайт Informer.rs.

Сале Мутави беше застрелян в събота (15 октомври) в автомобила си. Той беше един от тарторите на агитката на "Партизан", но в досието му не липсваха провинения за притежание и разпространение на наркотици. Жестът на футболистите на "черно-белите", който беше повторен и от баскетболния тим, беше посрещнат с остро неодобрение от страна на футболните привърженици на други отбори.Божинов обаче беше категоричен, че жеста на баскетболните му колеги заслужава уважение.

"Всеки трябва да подкрепя "Партизан". Искам да сме единствени. Подкрепата на баскетболистите е невероятна, браво на феновете," заяви българинът. Сръбският режисьор Сърджан Драгойевич изрази доста остро протеста си срещу действията на феновете, публикувайки в Туитър съобщение, което гласи: "Моля всички шефове на "Партизан" да излязат на терена с тениски с надпис: "Всички сме Сале Мутави - наркодълъри и хулигани".