Григор Димитров: Независимо на кое място си в ранглистата, трябва да останеш себе си

Всеки има своя своя талант, но всеки се справя сам, разкри тайната на успеха първата българска ракета

Григор Димитров

Григор Димитров

Турнирът в Лондон беше един от най-специалните моменти за мен. Не очаквах да стигна до финала. Но точно тогава усетих любовта и подкрепата на българите, тогава усетих, че играя и за тях и това допринесе за моята победа. Тя беше за мен, но и  за семейството ми, и за всички мои фенове. Това сподели в екслузивно интервю за Нова ТВ първата българска ракета Григор Димитров.

Гордея се, че с мачовете, които успях да спечеля там, ми  дадоха още по-голяма увереност в себе си, да имам стимул да се науча да играя по-добре. Но винаги съм мислил, че когато играя винаги трябва да запази себе си. Независимо на кое място си в ранглитата, ти  трябва да запазиш ценности си, да останеш такъв, какъвто си -  човекът, който те познава публиката.

На въпрос  какво различава Роджър Федерер от останалите тенисисти, Димитров бе лаконичен: Федерер е нещо различно. Той играе много по-малко мачове, има друг ритъм на подготовка и преди всичко - просто той няма какво да губи. Той мисли за играта на корта, не се стресира от различните моменти и това му дава по-голяма сила.

Григор Димитров обясни, че въпреки, че е световна звезда и в чужбина и в България се чувства по един и същи начин. И дори понякога да не се харесва особено на българските фенове, той винаги се стара да остане верен на себе си.

Гришо сподели още, че предпочита да запази личния си живот за себе си. Именно натрупването на професионален опит му е позволило да прави разлика между професионална кариера и личните неща, които не би искал да афишира в публичното пространство. 

На финала на разговора най-добрият български тенесист обясни как гледа на таланта и успеха. 

Всеки има своя талант, но всеки трябва да разчита на себе си. Или както се казва – всеки се справя сам.