Болки в рамото мъчат Гришо, участието му в Sofia Open - под въпрос

От решението на лекари зависи участието ми в турнира, а бих искал за защитя титлата, каза още първата българска ракета

Григор Димитров

Григор Димитров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че не се чувства физически добре след двата турнира в Австралия. Българинът разкри, че е почувствал сериозни болки в рамото в последните мачове от Аустрелиън Оупън, съобщи Gong.bg. Първата ни ракета е направил необходимите прегледи в Монако преди да отлети за България и обяви, че чака решението на лекарите. 

Както е известно, световната тенис звезда Григор Димитров трябва да защитава титлата си от миналата година на едно от най-големите спортни събития у нас - DIEMA XTRA Sofia Open. Турнирът от сериите АТП 250 ще се проведе между 4 и 11 февруари в „Арена Армеец. Първата ни ракета кацна на родна земя в петък в 14:00 часа.

"Винаги има напрежение. Най-голямото напрежение идва от самия мен. Понякога тялото просто не иска. Вчера бях в Монако, направих прегледи, защото не се чувствах добре в края на турнира. Рамото ме болеше, изобщо не се чувствах добре. Трябваше да намеря начини да се възстановява. Никога не искам да играя турнир, ако не се чувствам добре. Резултатите ще дойдат до няколко дни и се надявам всичко да е наред, за да се включа на ниво. Имах изключителни болки в последните дни. Понякога не можеш да вървиш срещу тялото си. Дал съм си почивка максимално тези дни.  В следващите дни ще знам със сигурност повече. Не мога да давам никакви обещания. Когато разбера повече, ще споделя с всички вас", призна Григор.

„Турнирите в Австралия са едни от най-добрите за мен. Имаше доста тежки мачове. Мач след мач почнах да влизам във форма, но наистина много се поизморих. Можеше да играя и по-добре, но още не бях влязъл в небоходимата форма. Надявам се с месеците това да се подобри. Почивката ми беше само седмица в края на миналия сезон и на следващата бях отново с фитнес треньора ми. Не очаквах всичко толкова бързо да се случи. Също така не съжалявам за нищп. Това е един добър път, направих правилните неща през сезонна. Нещата вървят добре", сподели още най-добрата българска ракета.

Грегор сподели, че ще трябва да помисли и поговори с с отбора, ако все пак лекарите го посъветват да запазя рамото си.

"Това не е лесно решение за взимане. Тук подкрепата е уникална, обичам да играя. Да се надяваме, че ще съм готов да участвам", каза още първата ни ракета.