Арда с историческа първа победа в елита

3:1 срещу Берое, арменец вкара дебютния гол при най-добрите

Арда победи Берое с 3:1 и записа историчекса първа победа в родния футболен елит. Срещата от третия кръг на ПЪрва лига се игра на стадиона на Локомотив в Пловдив.

Мачът започна равностойно, като действията се развиваха в средата на терена. В 15-та минута след центриране от дясно Зоран Йосипович бе оставен непокрит в наказателното поле и от непосредствена близост успя да се разпише и даде гол преднина на Берое. Играчите на Стамен Белчев успяха да се мобилизират и поеха инициативата, като създадоха няколко положения пред Перниш. Дебютният гол за Ардав елита на българския футбол бе дело на арменския национал Румян Ховсепян. В 33-та минута при една контраатака Лозев центрира от дясно и Ховсепян без проблем реализира, възстановявайки равенството. В 39-та минута Берое остана с човек по-малко, след като Никита Баранов получи втори жълт.

След почивката темпото се вдигна и положенията пред двете врати зачестиха. В 77-та минута Мартин Камбуров се озова сам срещу Иван Караджов, но вратарят на домакините отново бе на своето място и не допусна топката в мрежата. В 89-та минута Илиша Сам бе оставен сам в наказателното поле и без проблем покачи на 2:1. Отново Сам направи още по-категорична победата на къджалии, след отлична самостоятелна атака в последните секунди. След този мач Арда има в актива си 5 точки и заема трето място в класирането. Берое е с актив от 3.