Александър Лазаров с първа победа на Sofia Open 2019

Тенисистът ни се справи с третия поставен в схемата на квалификациите Лукаш Лацко

Александър Лазаров

Александър Лазаров

В четвъртото си участие в тенис турнира Sofia Open, Александър Лазаров се справи с третия поставен в схемата на квалификациите Лукаш Лацко, който миналата година игра втори кръг тук, след 7:6, 6:2.

Така българският национал взе първите си 6 точки за ранглистата на АТР и ще бъде включен в следващото ѝ издание след 8 дни. И показа завидни качества, които със сигурност ще му помогнат да пробие за по-предни позиции в световния тенис. 

В първия сет словакът стигна до ранен пробив, най-вече поради нервността на българина. Той и го затвърди, за да стигне и до аванс с 4:2 впоследствие. Но Лазаров показа, че съвсем не е за отписване. Българинът навакса пробива за 4:4 и впоследствие двамата взеха подаванията си, за да вкарат сета в тайбрек. В него имаше един-единствен минипробив при седмата точка и той беше за Лазаров. Българинът получи три сетбола, два от които на сервис на Лацко, реализира третия и след 7:5 в дългия гейм и 7:6 в сета, поведе с 1:0.

Втората част започна великолепно за Лазаров. Той записа два пробива в подаването на разколебания словак и поведе с 4:0. Постепенно Лацко се съвзе, но така и не успя да навакса изоставането си. В последния осми гейм на сета българинът изпусна шест мачбола, спаси пет брейкбола и при седмата си възможност затвори мача, с което записа първата българска победа в турнира от 2017 г. и първа, освен на Григор Димитров.

Във втория кръг на квалификациите Александър ще играе с победителя от мача между германеца Рудолф Молекер и италианеца Лука Вани. Победителят във втория кръг на пресявките се включва в основната схема на Sofia Open.