Спипаха в Германия издирван за брутален обир в Бургас

40-годишният Сали С. е предаден на българските власти по издадена за него Европейска заповед за арест

Издирван за брутален грабеж над жена в Бургас преди 3 г. е открит и задържан  в Германия, съобщават от Бургаската апелативна прокуратура, цитиран от "24 часа". 40-годишният Сали С. е предаден на българските власти по издадена за него Европейска заповед за арест.

Днес окръжният съд му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Мургавият арестант  е обвинен за това, че на 9 ноември, 2014 г., до спирката на Военна болница, нападнал и ограбил жена. Бандитът я блъснал в гръб и силно натиснал рамото й с крак, причинявайки счупване на дясната раменна кост. Сали задигнал дамска чанта с 25 лв. , лични документи и дебитна карта, а пострадалата с месеци лекувала травмата си. Според държавното обвинение при извършения грабеж е причинена средна телесна повреда.

Сали С. е бил привлечен като обвиняем задочно,  тъй като успява да се укрие след грабежа. През 2015 г. е обявен за общодържавно издирване,  през същата година за него е издадена и Европейска заповед за арест (ЕЗА). Сали С. е задържан на територията на Република Германия и е предаден на българските власти.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че той е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление, ако не му бъде приложена най-тежката мярка за неотклонение.