Собственикът на кучетата убийци проговори: Не съм сигурен, че изпитвам вина

Според Йордан Карагьозов, животните му досега не са проявявали агресия към хора

Собственикът на петте кучета, нападнали и убили човек край село Владо Тричков, не е сигурен, че изпитва вина. Това каза самият той пред репортерите в съда, предаде Нова телевизия. Адвокатът на Йордан Карагьозов поиска мъжът да бъде пуснат от ареста, но според магистратите има опасност той да се укрие. 

Йордан Карагьозов проговори за първи път пред медиите след ареста си и изрази съмнение, че неговите кучета са убили 39-годишния Димитър. 

Експертиза обаче доказва, че именно кучетата на Йордан са причинили смъртта на мъжа. 

"Фрагментът от кост, която е намерена в двора на имота, където са пребивавали кучетата, показва също, че костта е от човешки произход", каза прокурорът Христина Лулчева. 

Според Йордан Карагьозов, животните му досега не са проявявали агресия към хора. "Последните 11 дни кучетата бяха при един приятел, който има дете в неравностойно положение и няма как той да има доверие на кучетата, пък реално те да са агресивни", заяви Карагьозов. 

Твърди, че е полагал достатъчно грижи за кучетата и им е носил храна всеки и ден, но не и според прокуратурата. "Не се отглеждат, просто са изоставени в този имот от страна на обвиняемото лице", каза още Лулчева. 

В продължение на две години Карагьозов е бил издирван, за да му се връчат предписания как да се грижи за животните, но без резултат. Затова съдът реши, че има опасност да се укрие, ако е на свобода.