Софи Маринова и Гринго сгазиха лука с Каменните гъби край Кърджали, грозят ги 2 години затвор

Двамата снимаха клип върху защитения обект Каменните гъби край Кърджали

Кадър от скандалния клип на Софи Маринова и Гринго

Кадър от скандалния клип на Софи Маринова и Гринго

Софи Маринова може да търка наровете в затвора 2 години заради поредната изцепка, която сътвори. Ромската певица се покатери върху защитения обект Каменни гъби край Кърджали. Според чл. 278 от Наказателния кодекс, който се отнася до обругаването и повреждането на природни защитени обекти, Софка е сгазила лука.

Ромката се метнала върху скалните масиви, за да снима най-новия си клип "Мили, мили", в който участие взима и партньорът й Гринго. Той от своя страна също е заснет да ходи по каменните масиви. Припомняме, че Гринго скоро излезе от затвора и е на път отново да се върне в старата си "квартира". Който унищожи или повреди защитен природен обект и с това причини вреда, се наказва с лишаване от свобода до две години или с поправителен труд", гласи ал. 1 от НК. Според кодекса, ако не са причинени значителни вреди, но има такива, лицето може да бъде глобено с 20 хил. лв.

Местни хора са категорични, че Скалните гъби се рушат по всяко време на годината, а катеренето по тях със сигурност ги съсипва. Природният феномен е защитен от 1974 г., а значителна човешка намеса може да застраши животински видове като орел змияр, египетски лешояд и испанско каменарче. Самата Маринова потвърди, че видеото на песента й е заснета именно при Скалните гъби.