Симов покри Иво Христов пред "Господарите", брани го от Златния скункс

Боби Ваклинов не може да връчи заслужената "награда" на червения депутат, нарекъл 80% от българите "дебили"

Александър Симов и Иво Христов

Александър Симов и Иво Христов

Репортерът на предаването "Господари на ефира" Боби Ваклинов се опита да връчи наградата "Златен скункс" на червения депутат Иво Христов. Той застана с анти наградата пред задния вход на Народното събрание, където изчакваше червения народен представител, за да му връчи скункса, който заслужи с репликата в Ротари клуб - Раднево, че 80% от българите са "дебили".

Повод за обидата стана изявлението на Мария Захарова. Говорителката на външното министерство съвсем сериозно заяви, че Червената армия е спасила българските евреи през Втората световна война, с което на практика обиди страната ни и всички усилия на страната ни, признати от цял свят, както и от самите евреи.

 Днес Иво Христов не пристигна в парламента. Той вероятно е бил предупреден от колегите си за акцията на Боби Ваклинов, тъй като така и не излезе, за да си получи "наградата". Вместо него пред входа с репортера разговаря колегата му Александър Симов, който също не крие любовта си към Путинова Русия.

Очаква се в следващите издания на "Господари на ефира" да обяснят как е преминало преследването на червения депутат, който разбуни не само духовете в парламента, а и в цялата страна. От ГЕРБ поискаха оставката му с декларация, въпреки че депутатът се извини. Христов и лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче мълчат за напускането му от парламента. Припомняме ви, че много български политици са приемали Златния скункс. Бойко Борисов получи наградата и нямаше нищо против да се срещне с боби ваклинов. наскоро носител на статуетката пък стана Делян Добрев, който също взе скункса и застана пред камерите. Очевидно от БСП са обидени на предаването и хора от редиците на "столетницата" упорито отказват обидени да се срещнат с "господарите". Типичен пример са Татяна Дончева, която беше депутат в редиците на БСП и беше преследвана от репортерите на предаването.

Тя заслужи наградата си заради това, че използва инвалидната количка на своя колежка в пленарната зала като закачалка. Румен Овчаров също не искаше да си вземе подаръка. Наложи се да бъде издебнат от две момичета, които му залепиха златния скункс под формата на стикер на гърба. Други известни личности, които се състезава с репортерите на "Господари на ефира", са бившият зам.-председател на НС Христо Бисеров и проф. Юлиан Вучков. Те също не желаят близка среща с наградата за гафове. По особено груб начин пък се отнесе журналистът и бивш медиен съветник на президента Румен Радев - Иван Гарелов. Той буквално отнесе с вратата на колата си главата на репортер на шоуто. Колегата му от БТВ Венелин Петков пък хвърли скункса в кофа за боклук. Той бе "награден" за вечерната емисия на новини, че като шеф на емисиите допусна във фаталния "петък 13" през 2015 г. пусна запис на предаването и не отрази трагичните атентати във Франция.

За разлика от тях обаче, има хора, които цели три пъти са взимали наградата. Пример за това е Трайчо Трайков, който нямаше нищо против да попълва колекцията си и приемаше репортажите с чувство за хумор. Миналата година обаче и той се ядоса на скункса, след като обеща че ще отиде на балотаж на президентските избори, но не спази пред господарите обещанието си. Трайков счупи статуетката. Тогава Боби Ваклинов започна преследване след колата на бившия икономически министър. Награда получиха и останалите кандидати за държавен глава, които обещаха, че ще отидат на балотаж. Статуетката получиха още Красимир Каракачанов и Веселин Марешки. След втория тур Цецка Цачева също прие скункса без да има нищо против.