След като учреди АБВ с Първанов, Данчо Йовчев гарантира спортни успехи на децата с набиване на кренвирши

Авторитетите ни рекламират банкови кредити, матраци и сокоизтисквачки

Георги Първанов и Йордан Йовчев

Георги Първанов и Йордан Йовчев

Йордан Йовчев тотално разочарова своите фенове. След като се опита да влезе в политиката и беше сред учредителите на движение АБВ на Георги Първанов, спортистът се впусна да се снима в безумни реклами. 

Първоначално гимнастикът започна с билбордове и телевизионни промоции на застрахователна компания. Образът му още тогава приличаше на застрахователите от тъмните времена на 90-те години, когато групировките се грижеха за реда в държавата. 

Днес световният шампион цъфна в реклама за козметични продукти и на кренвирши. В презентацията се внушава, че Данчо Йовчев е тръгнал към големите успехи, защото е ял колбаси. Възмутени родители си задават логичния въпрос в социалните мрежи - дали би хранил свое дете по този начин, ако иска да бъде пълноценен състезател в залата? 

Известните българи от години започнаха да продават авторитета си и понякога да застават зад безумни "каузи". Случаите са многобройни. Като се започне от Андрей Слабаков, който продава матраци с жена си Ернестина Шинова, през Станка Златева. Състезателката ни по борба всеки ден грейва по кабеларките със сокоизтисквачка, без която не можела да тренира пълноценно. Боби Ваклинов от "Господари на ефира", който раздава златни скунксове и чете морал пък паралелно пробутва на зрителите ипотечни кредити и задължения към банките.

Леонид Йовчев, станал известен с това, че е племенник на Цветлин Йовчев и играе чисто гол в театъра "Хамлет", също стана лице на банковия сектор. Герасим Георгиев - Геро с Димитър Рачков и Зуека ни убеждават колко е хубаво да се яде в заведения за бързо хранене. Примерите са безброй. Дори и да споменем още няколко, все ще "обидим" някоя родна звезда. Когато сериозните анализатори и коментатори констатират в своите интервюта тъжния факт, че липсват авторитетите, не е лошо да си пуснат телевизора и да изгледат къде са отишли.