Опасен комплексар: Пловдивчанин пребивал жена си, защото вземала по-висока заплата от него

Лекарка от Пловдив е една от жертвите на домашно насилие в Пловдив, защото изкарва повече пари от съпруга си. Дамата е с утвърдено име сред гилдията и това силно е подразнило половинката й. „Тя получава повече и яде бой вкъщи”, заявиха от фондация „Джендър алтернативи“ на пресконференция, на която бяха изнесени данни за делата по случаи на домашното насилие, пише Trafficnews.bg.

И двамата съпрузи са  лекари, имат две деца.  Жената обаче е била по-добре платена и това накърнило самочувствието на мъжа. Така започнал да насилва физически половинката си. Освен с бой тя е била наказвана и с обиди, че е „некадърна” и „неадекватна”. От срам тя обаче не е предприела никакви законови действия спрямо съпруга си. Направила много консултации с експерти от фондацията, но така и не направила решителна стъпка.

Според представители на „Джендър алтернативи“  това не е единственият случай. От представената статистика обаче може да се види и нещо плашещо. Само за изминалата година в България са убити 29 жени, като в 91% от случаите  убиецът е съпруг или приятел.