Мераклия за кмет на Пловдив събира подписи в социални кухни за издигането му

Мераклията за кмет поздравява пенсионери

Мераклията за кмет поздравява пенсионери

Заместник-кметът на Пловдив по „Социална политика, спорт и младежки дейности“ Георги Титюков бе уличен от пенсионери в неравностойно положение, че близки до него лица събират в социалните кухни подписи за издигането му за кмет на предстоящите местни избори през октомври. За това разказва сайтът „Под тепето”, чийто репортер се е убедил, че служители на администрацията  притискат пенсионери да дадат трите си имена, ЕГН и подпис за предстоящата кметска кампания на Тютоков. Историята е изключително смотаняшка и обидна за гражданите, но и уронваща авторитета на втората по големина в страната община.

Тези, които не са подписват доброволно, им се втълпявало, че единственият им топъл обяд „зависи от този човек и ако искат да ядат, трябва да го направят“. В противен случай, ако той не е следващият управник на града, социалната програма може да бъде прекратена. В действителност не въпросният Тютюков и кметството в Пловдив осигуряват финансирането за храната на социално слабите, а парите идват от Фонд за европейско подпомагане. Интересно, как би реагирала Европейската комисия, като разбере за какви користни и неморални цели се използват парите им.
Мераклията за бъдещ кмет Георги Титюков, който е и лидер на „Кауза Пловдив“ се оправдал, че става дума за някаква провокация. По думите му, общинските съветници от „Кауза Пловдив“ са подели инициатива да внесат предложение в местния парламент за даване на званието „Почетен гражданин на град Пловдив“ на покойния дългогодишен председател на Гражданския клуб Лука Станчев, вероятно за това събирали подписи от пенсионери. Дори и така да е, акцията им е крайно неморална и дори рекетьорска. Но именно с такива задкулисни номера „Кауза Пловдив“ през последните години се промъква в общинската управа на Пловдив и консумира власт.