Крадец, но патриот: Руснак открадна три коли - все "Лада", но и трите се счупиха

Кражбата на моторни превозни средства е престъпление, което винаги е било на особена почит сред  руския крими контингент.

Оказва се, че руснаците са патриотично настроени и на тема кражба на автомобили, което доказва 22-годишен пишман автоджамбаз, пише Вести бг.
Въпросният престъпник откраднал не един, а цели три автомобила Lada, като всеки той се чупел при опита му да избяга от местопрестъплението. В крайна сметка късметът му изневерил и на третия път бил заловен от органите на реда. Случките се разиграли между 11 и 15 септември, когато той откраднал две Lada 2106 и една Lada 1500. И в трите случая чупел ключалките и подавал контакт с кабелите, но опитите му се оказвали успешни за много кратко време.

Въпросните автомобили ние познаваме много добре. Lada 1500, позната като VAZ-2103 в Русия, бе съвместно начинания между Fiat и VAZ. Това е руският аналог на Fiat 124 Special.

Lada 2106 е друго творение на VAZ, останало в производство цели 30 години. Това е доразвита версия на Lada 1500, като акцентът е поставен върху комфорта.