Гаф в ефир: БНТ се срина, докато Емил Христов разкостваше провала на Радев и Нинова на КСНС

Зам.-председателят не можа да доразвие тезата си за подозрителните съвпадения в тезите на червената лидерка и президента

Сигналът на БНТ мистериозно изчезна по време на сутрешния блок на държавната телевизия. Гост беше зам.-председателят на парламента Емил Христов, който коментира вчерашния КСНС при Румен Радев. Той обаче не успя да довърши тезата си за подозрителните съвпадения в тезите на Корнелия Нинова и Румен Радев, след като изведнъж сигналът на медията спря. 

„Президентът не е закъснял със свикването на КСНС, а дори може би прибърза. Темата и начинът, по който беше направена срещата, оставиха горчив привкус. Темата беше формулирана „борба с корупция срещу високите етажи на властта“. Думата „власт“ автоматично означава, че съветът е целял да бъде насочен срещу ГЕРБ”, каза Емил Христов. 

„Румен Радев предлагаше извода, че държавата бездейства. С този извод не може да се съгласим. Работи, НАП, прокуратурата, МВР. Да кажем, че държавата не работи, е пресилено. Никой не е перфектен – нито властта, нито ние в парламента. Румен Радев и Корнелия Нинова искаха нов закон за борба с корупцията. Те не срещнаха никаква подкрепа от останалите участници“, каза още Христов. Именно в момента, в който той започна да говори за очевидния синхрон между „Дондуков“ 2 и „Позитано“ 2, сигналът на БНТ се срина. След 15 минути предаването продължи с новини и други гости в студиото.