Автомобил на руското посолство гази закона в София, но никой не го санкционира

Бдителни граждани са изпратили сигнал до Външно министерство и дипломатическата мисия на Русия

Маздата нарушител

Маздата нарушител

Руските дипломати у нас демонстративно показват, че пътните закони в София не важат за тях и могат да ги нарушават както си поискат. За това сигнализират бдителни граждани, които само през последния месец са засекли четири пъти един и същ автомобил, паркиран неправилно и в нарушение на правилата на различни места в столицата.

Става дума червена "Мазда", с регистрационен дипломатически номер C6839, която е спряла на пешеходна пътека, на тротоар, в бус лентата и т.н. Снимките са направени от различни хора и са качени на платформата "Гражданите", а сигналите са изпращани до столичния КАТ, но без резултат. Този път гражданите са изпратили протест и до Външно министерство и Руското посолство у нас. Според тяхно проучване автомобилът нарушител е регистриран на името на Руското посолство, но не е ясно кой е шофьорът рецидивист.

„Вземете мерки, защото този автомобил разваля както имиджа на Русия в България, така и имиджа на нашите институции, които нищо не правят, за да бъде санкциониран шофьорът на превозното средство”, пишат в сигнала си гражданите.

Според експерти от КАТ автомобилите с дипломатически номера нямат привилегии и носят административна отговорност за допуснати нарушения.
Преди време "Мерцедес" на руската мисия бе засечен от софиянци неправилно паркирал на бул. „Витоша” и на алея в „Южен парк”.

rusko_posolsto_naruchitel.jpeg

rusko_posolsto_naruchitel1.jpg

rusko_posolsto_naruchitel3.jpg

rusko_posolsto_naruchitel2.jpg