​Резил – калоферци унижиха областния на Пловдив

Зико сам в ледените води, никой не иска да играе хоро с него

Голямо унижение е преживял тази сутрин областният управител на Пловдив Здравко Димитров - Зико, който е бил оставен сам в река Тунджа, след като калоферци са отказали да влязат с другоземци в ледените води и да се хванат на традиционното мъжко хоро.

Самият ритуал се забави повече от 20 минути, тъй като надошлите от други краища на България мераклии да участват в мъжкото хоро на Калофер за Богоявление, влезли първи в реката, вместо да изчакат домакините, пише Karlovo-online.

С тях влязал и пловдивският областен управител, който след като обиколи различни партии се промуши през задната врата в областната управа на града под тепетата, но хората в областта гледат с недоверие към него.

Полека-лека гостите отстъпили и един по един излезли на брега. В реката останал само Зико, крепен от кмета на Калофер Румен Стоянов.

Стоянов обаче също излязал и тръгнал да оправя нещата с бойкота.

Така в Тунджа се оказал само Зико, който стоял 15-ина минути в ледените води, след което си тръгнал разочарован за Пловдив.

Самият Румен Стоянов отказва да коментира случката.

Гаврата със Зико обаче е изключително конфузна, тъй като в предишни години калоферци на драго сърце се хващаха с него на мъжкото хоро.

Няколко часа по-късно Здравко Димитров се зарече да не участва в хорото на Богоявление в Калофер, защото много от мъжете били пияни и даже повръщали в реката, обвини ги недолюбвания в Пловдив Зико.