Смениха набързо корабната агенция, която представлява танкера Badr/Bdin

При извършена входяща гранична проверка на танкера са установени проблеми с елзахранването

Нова корабна агенция ще представлява либийския танкер "Бадр", който е със смененото име "Бдин", съобщава БНР. Новите собственици от дружеството „Булгаргеомин“ са сменили фирмата „Евроагент“, която представляваше кораба до момента, с бургаската компания „Корморан шипинг“. Тя е собственост на Георги Митов и Радослав Загоров. 

Вчера е извършена входяща гранична проверка на танкера, при която е сменен един украински моряк от екипажа, а корабът е зареден с гориво, необходимо за поддръжката на генераторите, допълва общественото радио.

Танкер Bdin (ex Badr) вече има проблеми и със захранването, гласеше по-ранна информация на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ), цитирана от maritime.bg.

Управление на трафика–Бургас установява, че за периода от 19:00 ч. вчера до 7:00 ч. днес са били налични прекъсвания в излъчването на постоянен сигнал от системата AIS на танкера.

От кораба е получена информация, че нарушенията в AIS са следствие на проблеми с елзахранването, коментират от ДППИ, цитирани от "Биволъ".

Междувременно ДППИ подчертава, че в интегрираната система за наблюдение на VTMIS – Брегови център–Бургас, се използват и станции за радиолокационно наблюдение на корабите.

„Това е най-надеждният способ за проследяване на плавателен съд. Именно радиолокационният способ е използван за постоянна идентификация и мониторинг. Със средствата на радиолокационното наблюдение не е установено нерегламентирано движение на кораба и нерегламентирано приближаване на други плавателни съдове до него“, коментират още от ДППИ.