Сидеров се стресна - подаде декларация за конфликт на интереси след сигнал, че ще бъде проверяван

Волен Сидеров

Волен Сидеров

Няколко часа след като стана известно, че организацията "Антикорупционен фонд" е подала сигнал до новата антикорупционна комисия срещу Волен Сидеров, той подаде закъснялата си декларация за конфликт на интереси, съобщиха от организацията във "Фейсбук".

Според Николай Стайков - активиста на "Антикорупционен фонд", лидерът на "Атака"  е регистрирал търговско дружество през октомври миналата година и не е спазил едноседмичния срок за неговото деклариране, пише "Дневник". Подобно нарушение може да се накаже с глоба от 1000 до 3000 лева.

"Светкавична реакция на депутата Волен Сидеров след внесения днес наш сигнал до новата антикорупционна комисия. Днес в регистъра на подадените декларации за конфликт на интереси се появи негова декларация, с която депутатът прави - с четири месеца закъснение - деклариране на нови обстоятелства около регистрация на дружество с негово участие. Разбира се, това действие с входящ номер и дата от днес, 8 февруари 2018 г., е само за негово собствено успокоение и не би трябвало да отмени санкцията, която по закон е глоба до 3000 лева", пишат от организацията.