След равенство 2:2 "Левски" елиминира ЦСКА от надпреварата за титлата

Двата отбора направиха зрелищен мач на стадион "Васил Левски"

Отборите на „ЦСКА” и „Левски” направиха равенство 2:2 в изключително интересно дерби от 30-ия кръг на Първа лига, играно на Националния стадион „Васил Левски“.

Двубоят започна отлично за „червените“, които търсеха задължителна победа, за да продължат битката за титлата с „Лудогорец”, като още в шестата минута Фернандо Каранга реализира дузпа, отсъдена заради нарушение на Божидар Митрев срещу нападателя на „армейците“. Само три минути по-късно символичните домакини вече водеха с 2:0 след пробив отляво на Рафаел Енрике и точен изстрел в близкия ъгъл. Така „Сините“ бяха надиграни от съперника си до края на първото полувреме, пише БГНЕС.

В 48-та минута на второто полувреме Иван Горанов се разписа за „Левски” с глава след центриране на Милош Цветкович. „Сините” продължиха да натискат в търсене на изравнителен гол и стигнаха до него в 61-та минута, когато грешка на Николай Бодуров позволи на Паулиньо да изведе Серджиу Буш на отлична позиция и румънският нападател не сбърка. В минутите до края „сините“ пропуснаха куп положения да стигнат до пълен обрат. В края страстите се нажежиха и червени картони получиха Буш и Жеферсон, след като се сдърпаха в близост до корнера.

Така двубоят завърши 2:2 и по този начин „Лудогорец” има възможността да поведе с осем точки на върха на класирането, ако победи „Берое” в Разград. „Левски” от своя страна остава на три точки от третия в класирането „Берое”.