Слави Трифонов искал "жена с топки" за шеф на антикорупционния орган

Пламен Георгиев не е известен като Делян Пеевски и нов ДАНСwithme няма да има

Тв водещият Слави Трифонов написа преди минути във "Фейсбук" доста гневни, но и доволно странни думи по повод  избора за шеф на новия антикорупционен орган. Ето какво публикува той, без редакторска намеса:

Днес тройната коалиция си избра Пламен Георгиев за шеф на новия мега ултра хипер гигантски антикорупционен орган, обединяващ старите супер работещи мега органи – КОНПИ, КПУКИ, БОРКОР и антикорупционните звена в Сметната палата и ДАНС. Пламен Георгиев не е известен като Делян Пеевски и нов ДАНСwithme няма да има. Но Пламен Георгиев е известен. Известен е с това, че е назначен за зам.-министър на правосъдието в първото правителство на Бойко Борисов. После изживява шеметен ден – в рамките на 24 часа е освободен от зам.-министерския пост, възстановен е като прокурор в Специализираната прокуратура, освободен е като такъв и е назначен от Бойко Борисов за шеф на КОНПИ. 

Като прокурор Пламен Георгиев изисква да бъде подслушван шефът на „Митниците“ Ваньо Танов. А по-късно същият прокурор Пламен Георгиев се разпорежда записите от специалните разузнавателни средства да бъдат унищожени. Именно прокурор Пламен Герогиев отказва да образува разследване за търговия с влияние по скандала „Мишо Бирата“.

И сега, логично е да попитаме: „Можем ли да очакваме от Пламен Георгиев да се бори с корупцията по високите етажи, където всъщност си го избраха?“ Според мен отговорът на новговор по Оруел е: „Ще видим БОР-КОР!“
Ще ви кажа, че промени все пак ще има - „Ало, Ваньо“ просто става „Ало, Пацо“. 
А толкова щеше да е хубаво, точно днес, на 8 март, за шеф на новия антикорупционен орган да беше избрана жена. Жена с топки като Моника Маковей или Лаура Кьовеши. Но може би това време не е чак толкова далеч.