Слави и Светлана–велики князе на Северозапада

Що за демон ще е северозападният Пучдемон ?

Светослав Пинтев 

Братска Каталуня повлече крак, а дойде ред и на българския Северозапад да поиска автономия. Това ли е тенденцията, скъпи сънародници, как мислите? 
Вярно, тук автономията я искат, защото нашите отцепници ги мъчи бедност и скърцане със зъби, а съвсем не, защото са твърде  заможни и не им се дават пари в общата паничка, какъвто е случаят с другарите отцепници от Пиринейския полуостров. Разни хора, разни идеали. 
 В общественото ни пространство вече тревожно се питат кой ще е северозападният Пучдемон? И що за демон ще е той? 

 Наистина ли  се не сещаш, баце?

Той просто няма алтернатива.

Отбор юнаци, наричащи себе си инициатори,  от декември събирали подписи за отделяне на Видин, Враца, Монтана, Козлодуй и Лом в обособена юрисдикция към Румъния. Целта им била по-добър живот за хората от региона - по-добро заплащане, реформирана съдебна система и нулева корупция, каквато имало при съседите. Ама можело и автономия да си направят, ако румънците не ги искат, което е съвсем сигурно.

И тогава кой ще им стане княз, повелител на пустиняците, а?  Не е ли ясно като бял ден? Това може да бъде само и единствено Слави Трифонов, кой друг. Като оправи Северозапада, който ще стане нещо като Монако, ама по-яко, може да спретне един референдум за присъединяване на България, а признателните потомци ще го нарекат Слави Обединителя.  И тогава предвиждам такъв живот... 

Дългия и екипа му  са северозападните трубадури, имат съществени заслуги в популяризирането на културата на Северозапада и еманципирането му спрямо метрополията. Те официализираха тази чудесна дума като пустиняк, а и много други, които са не по –малко ценни за съкровищницата на изящната ни словесност.  Както се казва :

“Не е важно да си як, важно е да си пустиняк“

Или любимото: „Вратаро ин ги е слаб“ ...
 Пустиняците ще трябва да изберат Гацо Бацов от Бацова Махала за премиер… Няма как.

Коя ще е обаче княгинята до Слави? Този въпрос и без това от години мъчи нацията, но тук вече говорим за династичен брак.  Аз предлагам това да е Светлана Шаренкова,председател на Форум България-Русия, макар тя да се води софиянка, ако не ме лъже паметта. Тази изискана ще държи топла връзката с Кремъл, а евентуално и със София, второто обаче изобщо не е задължително. 
  Слави и Светлана, велики князе на Северозапада, какво по хубаво. Вярваме, че Митьо от Шесто няма да се противопостави на интересите на северозападния народ. 
 На  руския президент също много ще му хареса, като ги посети.  Дали това ще е Ксения Собчак Путин, чернокожият кандидат или порнозвездата, все едно, важното е любов да има.

„Владимир Путин ще дойде в България до края на годината. Отношенията България - Русия са влошени“ каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 Светлана Шаренкова,  все едно в Русия няма да има избори.  И продължи с невиждан ентусиазъм:
 "България трябва да постави въпроса за санкциите срещу Русия. Не го правим, защото през последните 20-30 години нямаме самостоятелна политика, а се водим от Брюксел. Като княгиня и външен министър на Северозапада тя ще може да е напълно независима от Брюксел, от София, от Вселенския разум дори.  И ще запише името си в историята със златни букви редом със Слави Обединителя. 

После всички ще се събудят.