Славчо Велков пръска мъдрост: Участието на Иво Христов в листата на БСП не показва ангажираност на президента

Не мога да кажа изобщо дали има такова противопоставяне Станишев – Нинова, е другият "бисер" на "експерта"

Участието на Иво Христов в листата на БСП не показва ангажираност на президента, заяви пред БНР "експертът" по национална сигурност Славчо Велков, коментирайки пленума на Националния съвет на БСП от вчера по неповторим начин.

Не бих нарекъл заседанието инфарктно, нито че Националният съвет е бламирал председателя,каза той и допълни дълбокомислено:

“Трябва да се каже, че листата не е изцяло нова. Напротив, тази листа, която предложи Корнелия Нинова – тя изрично подчерта, че това е проект за листа и затова е това заседание в свободен порядък, в свободен режим, да могат да се дават предложения от други и след това да се заседава", каза още Велков в интервю за предаването “Нещо повече“ на БНР.

"Не мога да кажа изобщо дали има такова противопоставяне (Станишев – Нинова – бел. ред.), по-скоро различна гледна точка за ролята и мястото на г-н Сергей Станишев", развесели ни той.

"Но в крайна сметка Националният съвет доказа на практика, че тази голяма партия, основна опозиционна сила, е демократична, тъй като това не може да се случи в никоя друга партия", беше категоричен Велков.

“Това е начин да бъдат избрани нови хора в листата, които на практика я пренаредиха, но в общи линии тя не е толкова променена“, каза още той.

Славчо Велков обясни присъствието на началника на кабинета на президента Румен Радев – Иво Христов в листата по смехотворен начин - с това, че “той е един достоен човек, добър професионалист“. Това е съгласуване с неговия ръководител, с президента, той не би предприел такава стъпка, без да го съгласува“, обясни Велков и допълни:

“Но определено, аз го познавам от години, той е ляв човек. Той споделя най-вече социалния характер, споделя и визията на БСП за Европа. И не виждам проблем за това“, допълни той.