Скандално: Туристи плащат за скъсани чадъри и счупени шезлонги в Равда

Министър Ангелкова заяви, че ще поиска от концесионера да обърне внимание и на чистота на плажа

Скъсани чадъри, потрошени шезлонги, информационни табели с невярна информация. Това установи министърът на туризма Николина Ангелкова при инспекция на морски плаж "Равда-Академика". 

На концесионера ще бъде разпоредено незабавно да подмени принадлежностите, които са в окаяно състояние, категорична бе Ангелкова и допълни,че това е задължително, не само, за да се гарантира безопасното ползване на чадърите, но и за да се гарантира качество на услугата, за която туристите заплащат.

"Предвиждаме в договорите с наематели и концесионери да въведем изискване за подмяна на плажните принадлежности, когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво", каза още министърът на туризма.

Ангелкова посочи същи, че концесионерът ще бъде предупреден да обърне повече внимание на почистването на плажа, което е задължително условия за качеството на туристическите услуги, които се предлагат на летовниците.

Тази картинка не би изглеждала толкова скандална и дори смотаняшка, ако не се случва в разгара на туристическия сезон на родното ни Черноморие. Още повече, че министерството на туризма направи прогнози, че това лято туристите у нас може и да надхвърлят тези от лято 2016 година. Очевидно обаче някои концесионери, които искат да правят бизнес на морето, не са си взели поуки и продължават да си карат по байганьовси, разчитайки, че това може и да остане незабелязано за институциите...но уви - не и за туристите.