Символът на "Уолстрийт" осъмна с един полугол Путин и още нещо...

Бикът пред борсата в Манхатън е дело на италианския скулптор Артуро ди Модика

снимка:Imgur

снимка:Imgur

Гол до кръста Путин се появи върху прочутия бик от "Уолстрийт".

През нощта срещу 17 юли ентусиасти поставили върху животното пред борсата в Манхатън манекен без риза, който трудно може да бъде сбъркан, защото приликата му с руския президент е голяма. Екстравагантното хрумване вероятно е предизвикано от страстта на Владимир Путин  да се снима как язди кон гол до кръста - едно изображение, което е било много коментирано и е предизвиквало доста иронични коментари.

От бика освен това стърчат десетки секс играчки, наподобяващи мъжки полов орган (дилдо - б.р.). Някои от тях са с цветовете на дъгата, която е символ на движението за права на ЛГТБ хората, срещу които Русия въведе редица рестрикции. 

Точно какво е посланието на ентусиастите -  не е ясно, но доста вероятно има връзка със срещата на Путин и Тръмп в Хелзинки, след която редица медии определиха поведението на американския президент като скандално, подчинено на руския лидер, някои направо го нарекоха "пудела на Путин". Бизнесменът, който стана президент, вероятно се представлява в случая от символа на американската финансова мощ - бика от "Уолстрийт" - при това обязден от Путин.

Автор на забележителната скулптура от "Уолстрийт" е родения в Италия  Артуро ди Модика, който има репутацията на един от най-големите съвременни скулптори. Той създава творбата си след краха на фондовата борса през 1987 г. като символ на американската финансова издържливост. 

Свободен по дух, ди Модика подхожда нетрадиционно и в презентацията на прочутото си днес произведение. В нарушение на правилата в Ню Йорк една нощ го поставя пред борсата в Ню Йорк. Скулптурата бързо се превръща в градска легенда, а вече и международна икона. Смята се, че творбите на ди Модика освен това носят късмет и успех.

(източник КлубZ.бг )