Сидеров: Никога не съм заявявал амбиция за постове в изпълнителната власт

Важно е да има оздравителна операция, която да докаже, че патриотизмът не е девалвирал, заяви лидерът на "Атака"

Волен Сидеров

Волен Сидеров

Ние сме най-отворената коалицията, най-открита за обществото, каквото става, се разбира. При нас няма задкулисие. Задават ми въпроса защо през медиите. Ами, защото така се чува по-добре. Няма слух. Казвам неща не за да се заяждам, а с желанието да заздравим нещата. Има криза в коалицията, но има и възможност за промяна. Кризата означава нова възможност. Така се изписва и китайският йероглиф за криза, заяви лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на ОП Волен Сидеров по БНТ.

"Аз бях основният мотор да направим тази коалиция, ако не беше станала тя, нямаше да има управляваща коалиция, защото сега се говори много така дали е правилна, неправилна, хубава, лоша. Това беше изборът на хората, а нямаше да сме трета сила, ако не бяхме се обединили 2016 година", разкри още председателят на ПГ на Обединени патриоти. 

"Нямам амбиция и не съм заявявал никога амбиция за постове в изпълнителната власт", уточни Волен Сидеров.

Той обясни, че "първи е ударил камбаната" и е настоял да се насочи вниманието към това, което за хората е важно - доходи, стандарт на живот. "Още в края на миналата година заявих на Валери Симеонов, да спре да се занимава с лифтове и дискотеки, за да можеш да се захванем с работата ни. Хората ме питат къде са им 300-те лева пенсия", посочи Сидеров и разкри: "Нямам проблем да работя с Валери Симеонов от парламента, но ако е със здрав разум и разбирането, че аз не съм човекът, който се заяжда."

"За мен е важно да има оздравителна операция, която да докаже, че патриотизмът не е девалвирал", допълни той. 

"Коалицията трябва да мисли и за бъдещето, за да се спаси положението. По-високи доходи, сигурност и демографията са част от нещата, по които работим", завърши Волен Сидеров.