Сидеров: България не трябва да бъде фронтова линия срещу Русия

Лидерът на "Атака" дава награда за есе на тема "НАТО"

Волен Сидеров

Волен Сидеров

"Когато говорим за НАТО, трябва да си зададем въпроса – има ли смисъл от участието на България в него". Това каза лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров по време на Кръгла маса на тема „Бъдещето на НАТО: Граждански аспекти на сигурността“.

„Да обявяваме членството си в някакъв военен съюз като нещо много ценно е грешно. Защото това е просто една политическа конюнктура – така сме приели. Нямаше референдум през 2004 г., когато влязохме в НАТО, имаше само сълзи“, заяви Сидеров. Той посочи, че би обявил награда за млад човек, който би написал есе във връзка с това какви са ползите от членството ни в НАТО.

„Защото аз не виждам такива. Нашата армия е по-слаба, по-зле въоръжена. Ние не сме по-сигурни от преди 30 години“, каза още лидерът на „Атака“ и посочи, че сега България няма никакво оръжие, но е в НАТО. „Някак си не изпитвам вътрешна радост от това, че сме в НАТО. Освен това какво е НАТО днес? Военен блок, в който участват много държави. Но кой е врагът? Ако стане война, срещу кой ще воюва НАТО? Несигурността е най-лошото нещо, но това не се казва. Обясняват ни, че НАТО е една организация, в която ние трябва да членуваме. Нямам отговор защо трябва да сме в НАТО“, коментира той. Сидеров заяви, че за България стои въпросът къде ще бъде държавата ни в този фронт, който изгражда НАТО. „В България се стоварва техника и се подготвя страната да бъде някаква фронтова линия. Но срещу кого? Срещу лошата Русия, разбира се. Но дали трябва да участваме ние в това нещо, нека да се запитаме“, каза още той и попита това ли е бъдещето на България. „Аз не мисля, че искаме това. Т.е. когато говорим за НАТО, трябва да си зададем въпроса – има ли смисъл от участието на България в НАТО“, заяви Сидеров.